Yiruma- pianist, compozitor

Spre rusinea mea, deabea anul acesta am aflat despre Yiruma si asta datorita mamei mele. Pe mine m-au fermecat melodiile lui…va recomand sa le ascultati…mai ales atunci cand doriti sa uitati de toate, sa va linistiti !

Yiruma este numele de scenă al lui Lee Ru-ma (n. 15 februarie 1978). El este un pianist și compozitor sud coreean cunoscut în întreaga lume.

De cele mai multe ori susține concerte cu casa-închisă în Asia, Europa șiAmerica de Nord. Printre cele mai celebre piese alea sale se numără River flows in youKiss the rain și May be. Cel mai popular album al lui Yiruma, First Love a fost lansat în 2001.

El a început să cânte la pian de la vârsta de 5 ani, iar când a avut 11 ani s-a mutat la Londra pentru a studia la Școala de Muzică Purcell. Pentru o vreme el a avut dublă cetățenie, sud coreeană și britanică, însă în 2006 el a renunțat la cea britanică pentru a servi patriei mamă.

Biografie

Lee Ru-ma s-a născut și a crescut în Coreea de Sud, dar școala a făcut-o în Anglia.  În decembrie 1996 el a participat la realizarea albumului The Musicians of Purcell. A terminat școala în iunie 1997, apoi a continuat conservatorul tot în Anglia la secția de compoziție, apoi tânărul pianist a lansat primul său album Love Scene.

În timpul facultății el a participat la un turneu prin Europa. Prin invitația primită pentru a cânta la MIDEM 2002 de la Cannes el a scris istorie pentru țara sa fiind primul pianist sud coreean invitat la acest festival. Albumele sale sund disponibile acuma prin toți marii distribuitori precum iTunes, Amazon și prin studioul lui Yiruma STOMP Records.

În 2001 a lansat cel mai popular album al său: First Love care include și cea mai cunoscută melodie a sa: River flows in you. În 2003 a lansat albumul From the yellow Room, vâzările depășind așteptările.

Al patrulea album al său este Poem music. În 2006 a compus coloana sonoră a unui serial coreean, Spring Waltz care este și pe al 5-lea album al său.După succesul său în muzică el a decis să servească în marina coreeană, astfel el renunță la cetățenia britanică și se înrolează.

După terminarea serviciului militar, în 2008, începe un tur prin 20 de orașe din Coreea de Sud.

Stil muzical

Piesele lui Yiruma sunt de la simplu la puțin complicat. Deoarece piesele sale sunt popluare printre cei care nu sunt familiari cu muzica clasică, stilul său este de multe ori etichetat ca fiind contemporan. Chiar dacă nu este o muzică clasică obișnuită aceasta influențează lucrarea sa. Piesele sale sunt catalogate ca fiind popluare, exemplul cel mai potrivit fiind hitul său River flows in you.

Specialiștii consideră ca dificultatea pieselor lui Yiruma este de nota 7. Repetarea temei principale este puternic vizibilă, lucru care este preferat de regizori pentru coloana sonoră a unui film, deoarece ei caută o piesă cu o muzicalitate ușoară pentru cel care urmărește filmul. Piesele sale au de asemenea un ritm modern, fapt care îi atrage pe iubitorii de muzică pianistică modernă.

Viața personală

Pe data de 27 mai 2007 el s-a căsătorit cu Son Hye-Im. Piesa 27 May este despre mariajul său cu Son Hye-Im (piesa aceasta a fost lansată pe data de 27 mai 2003). Sora ei mai mică este actrița Son Tae Young, care participa la concertele lui Yiruma împreună cu soțul ei Kwon Sang-Woo și el de asemnea actor, în timpul sarcinii sale. Fiia sa, Loana, s-a născut în data de 7 octombrie 2007, el dedicându-i o piesă cu același nume.

Pe plan religios el declară: „Sunt creștin, nu un artist de modă nouă sau orice altceva. Mulți m-au înțeles greșit.”. În albumum său H.I.S Monologue (2006) artistul a compus o piesă cu titlul: Tată…Ține mâna mea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s