Ceai pentru doi, sau trei…

…sau poate pentru toata lumea! Coreenii beau foarte mult ceai. Acest lucru este greu de crezut despre o tara care e invadata de cafenele iar ceainariile se gasesc foarte greu, dar ceaiul a fost o parte esentiala din viata Koreei, practic dintotdeauna.  Inainte de a fi disponibila pe piata apa imbuteliata si cand apa de la robinet nu era tocmai potabila, coreenii beau boricha ( 보리차, ceai de orz) pentru a-si potoli zilnic setea.

Ceaiul de orz era fiert in cazane de nichel in cantitati mari pentru a fi servit la mese. In mod general nu era considerat o bautura „teatime”, era „apa” zilnica.  Cazanele de ceai de orz  erau puse in echilibru pe carbunii incalziti pe timpul iernii cand  dozatoarele de apa calda nu erau disponibile , oferind nu numai bautura calda ci actiona si ca un umidificator natural. Erau in salile de clasa si birouri, cantine si restaurante. Unele restaurante coreene inca servesc ceai de orz, dar cum este considerat prea comun, restaurantele  cu rangul superior servesc probabil alte tipuri de ceai.

Ceaiul de orz si ceainicul

In afara de ceaiul de orz, oksusucha (옥수수차, ceaiul de porumb), gyeolmyeongjacha (결명자차, ceaiul din seminte de cassia) ar fi cele mai consumate in timpul meselor. Nokcha(녹차, ceaiul verde) este un alt tip de ceai aromat, consumat de obicei dupa masa.

Mai sunt multe multe tipuri diferite de ceai  in Coreea, infuzate cu diferite seminte, frunze, radacini, ierburi, flori, fructe, sau un buchet de variate ingrediente si ar fi imposibil sa le listam pe toate.

In Seoul si in Gwangju, la inceputul lui Iunie, au avut loc expozitiile : The Gwangju International Tea Fair 2013 si Tea World Festival 2013.  La aceste evenimente anuale au fost prezentate toate variatile de ceai ce sunt disponibile sau vor fi disponibile in marketurile coreene, din Coreea si din strainatate.

(prepararea frunzelor de ceai verde)

(ceai verde servit pe manuale scolare din anii ’70)

(infuzie de ceai verde cu yuja)

(ceai de lotus)

(role cu ceai verde)

(farfurioare din lemn 100% naturale pentru ceai)

sursa:http://www.hancinema.net

Cat despre prajiturele pentru ceai….

…vom vorbi altadata!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s