Seongsan Ilchulbong

Seongsan Ilchulbong cunoscut si sub numele „Sunrise Peack” este un tuf vulcanic arhetipal format prin erupții vulcanice de acum 5 mii de ani. Situat pe coasta de est a Insulei Jeju acest tuf conic are 182 de metri,  si seamana cu un castron.  Afișează, de asemenea, diverse structuri interne care rezultă de pe faleza mării. Aceste caracteristici sunt considerate valoari geologice ce furnizeaza informații privind procesele eruptive și depoziționale ale vulcanilor hidromagmatici din întreaga lume, precum și activitatea vulcanică din trecut.

Flora conului Seongsan Ilchulbong este compusa din 222 taxoni. Există șase specii de plante rare: o ferigă, Crypsinus hastatus, o orhidee, Neofinetia falcata, două plante parazite, Aeginetia indica și coerulescens Orobanche,  alte două plante erbacee, Arisaema heterophyllum și Glehnia littoralis. Aeginetia indica, în special, este imprtanta deoarece în Coreea poate fi găsita doar în Insula Jeju, în craterul de Seongsan Ilchulbong.

Există în plus, 300 de specii de alge marine pe Seongsan Ilchulbong . Noi specii diferite au fost găsite în acest domeniu, inclusiv chejuensis Dasyiphonia.

Reclame

Un gând despre ”Seongsan Ilchulbong

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s