Craciun in Coreea

Deoarece creştinismul şi cultura occidentală sunt destul de noi în Coreea, cele mai multe dintre festivităţile de Crăciun sunt extrem similare cu cele găsite din Europa şi Statele Unite. Printre tradiţiile de Crăciun se numără:

Schimbul de felicitari de Crăciun:  felicitările de Crăciun in Coreea sunt în general mai puţin costisitoare decât felicitarile în Statele Unite, şi au adesea scene , peisaje coreene, sau alte lucrări de artă. Cele mai multe felicitari vor folosi ”Season’s Greetings” în loc de expresia ”Merry Christmas”, cu scopul de a atrage un segment mai larg al populaţiei.

Filme de Crăciun: desene animate şi filme de vacanţă de Crăciun sunt populare  în Coreea, în special pentru copii şi familii.

Schimbul de cadouri: copii  asteapta cu nerabdare sosirea lui Moş Haraboji, bunicul sau Moş Crăciun, în Ajunul Crăciunului. Prietenii si membrii familiei, de asemenea, pot face schimb de cadouri de Crăciun înCoreea.

Decorarea pomilor: Nu fiecare familie din Coreea are un pom de Craciun,dar cei care nu au vor decora adesea casele cu lumini şi ornamente similare cu cele gasite in Statele Unite.

Masa de Craciun: cina formală este o modalitate cunoscuta de a sărbătorivacanţă cu membrii familiei, deşi meniul include feluri de mâncare, de obicei, specific coreene, cum ar fi taitei, cartofi dulci, supă de orez, tort,carne de vită la grătar (bulgogi), şi varză murată picanta (gimchi).

Decoratiuni publice: Deoarece Crăciunul este o sărbătoare publică înCoreea de Sud, multe companii cum ar fi magazinele , le vor decora cu generozitate pentru a atrage clienţii .

Colindatul: grupuri de tineri se organizează frecvent pentru a colinda. Pornind de la biserică, ei vor vizita casele ale membrilor bisericii  cântând colinde de Crăciun. De obicei invita colindătorii pentru a le da băuturi calde şi alimente.

Seoul-de Craciun

The Grand Hilton Seoul celebrates Christmas 2011 with its Christmas Memory Package

photo384421 photo384770

Coreea -Traditii de Craciun

-Organizarea unei  petreceri cu colinde in Ajunul Craciunului.
-Limitarea numărului de daruri să se concentreze asupra gestului in sine, mai degrabă decât asupra materialismul lor.
” Prezenta” alimentelor traditionale coreeane la masa de Craciun.
Participarea la slujbele religioase de Crăciun.

Acum ca am aflat cum sarbatoresc Craciunul coreeni, mai lipseste ceva: cum se spune “Craciun Fericit” in coreeana!

                                  Sun tan chuk ha!

mai multe poze pe :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.773372192689673.1073741828.201279196565645&type=3&uploaded=8

Anunțuri

Un gând despre ”Craciun in Coreea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s