25 de ani de relatii Romano-Coreene

Ieri s-au implinit 25 de ani de relatii diplomatice intre Coreea de Sud si Romania !

Nedenumiter

1. Cu ocazia a 25 de ani de relații diplomatice între Republica Coreea și România pe 30 martie, presedintele Coreei de Sud Park Geun-hye a  facut schimb de scrisori aniversare cu președintele Romaniei Klaus Werner Iohannis.

* Republica Coreea și România au stabilit relații diplomatice la 30 martie 1990.

2. În scrisoarea sa, Presedintele Park a remarcat cu satisfacție că, de la stabilirea relațiilor diplomatice, cele două țări au promovat schimburile bilaterale și cooperarea în diverse sectoare, inclusiv cel al afacerilor politice, economice și culturale. De asemenea au modernizat legăturile bilaterale prin intermediul unui parteneriat strategic în 2008.  Park Geun-hye și-a exprimat dorinta de a lucra in continuare împreună pe baza încrederii și prieteniei construite în ultimii 25 de ani.

3. Președintele Iohannis, a numit Replublica Coreea unul dintre partenerii de cooperare cei mai importanti cu care România va menține un parteneriat strategic. Si Klaus Iohannis si-a exprimat dorinta de a consolida relația de prietenie și cooperare .

4. Republuca Coreea și România vor desfasura o varietate de evenimente semnificative pentru celebrarea a 25 de ani de relații diplomatice în 2015. Se așteaptă ca aceste evenimente să ajute la intensificarea cooperarii dintre cele două țări, la sporirea înțelegerii reciproce și la cresterea schimburilor între popoare .

Purtătorul de cuvânt și ministrul adjunct pentru Relații Publice MOFA

2 gânduri despre ”25 de ani de relatii Romano-Coreene

  1. Stroe f zice:

    totul e viata sa iubim si sa stim ca suntem aproape de poporul vostru pace ..korea SOUL [pace caci eu sunt pina cind si voi iubi cu respect dorinta sa viu un cetatean ..korea SOUL EU CU RESPECTU SI DEMNITATEA poporului koreean sud traiesc sa iubesc traditia cuultura si dragostea lor .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s