Concert simfonic al Dabyout Youth Wind Orchestra – 25 Iul 2015

11214713_461372624021215_8307675404644235932_n

Dabyout Youth Wind Orchestra (Orchestra Tinerilor din Dabyeot)
Muzica este o forma de arta al carei mediu este sunetul si tacerea. Elementele sale comune sunt inaltimea sunetului (care guverneaza melodia si armonia), ritmul (si ale sale concepte asociate: tempo-ul, metrul si articulatia), dinamica si calitatile sonice ale timbrului si texturii. Acest cuvant deriva din greaca (mousike – arta Muzelor). Crearea, interpretarea, semnificatia si chiar definitia muzicii se deosebesc dupa cultura si context social.
Muzica variaza de la compozitiile organizate (si recreate in interpretari) pana la muzica improvizata si formele aleatorii. In cadrul artelor, muzica poate fi clasificata drept o arta a interpretarii, o arta de calitate superioara, o arta auditiva.
Exista de asemenea o puternica legatura intre muzica si matematica. Pentru multi oameni din nenumarate culturi muzica este o parte importanta a vietii lor. Anticii filozofi greci si indieni defineau muzica ca tonuri ordonate orizontal drept melodii si vertical drept armonii.

Expresii comune precum „armonia sferelor” sau „este muzica pentru urechile mele” evidentiaza notiunea ca muzica este adesea structurata si placuta atunci cand o ascultam. Totusi, John Cage, compozitor al secolului 20, credea ca orice sunet poate fi muzica, zicand, de exemplu: „Nu exista tacere, doar sunet.”.
Profilul Dabyout Youth Wind Orchestra

Dabyout Youth Wind Orchestra este o orchestra formata din 80 de adolescenti care au sustinut spectacole in faimoase sali de concert din intreaga lume.

Orchestra Tinerilor din Dabyeot canta in Hamyang Gun (Gyeongsangnam-do), Republica Coreea. Dabyeot este numele traditional corean al Hamyang Gun. Dabyeot inseamna locul unde soarele cald straluceste mereu… peste tot in Hamyang Gun poti sta in lumina soarelui. Lee Jung Hwan, unul dintre invatatii realisti ai dinastiei Joseon, a facut referinta la Hamyang in cartea sa „Taekriji”, drept cel mai bun adapost si cel mai bun teritoriu pentru a locui. Hamyang, inconjurat de parcul national Muntele Jiri la sud si parcul national Muntele Deokyou la nord, este faimos pentru educatie, producand invatati inca din antichitate. Hamyang avea mai mult de zece orchestre de tineri in anii 60. S-a confruntat cu dificultati in perioada industrializarii si multe orchestre s-au dezmembrat. Totusi, noul secol a adus o crestere a implicarii in orchestrele de tineri. Elevi ai ciclurilor primare si secundare, impreuna cu studenti, au format in mod voluntar Orchestra Tinerilor din Dabyeot in 2005. Orchestra Tinerilor din Dabyeot are in componenta in jur de optzeci de baieti si fete. Scopul lor este de a cultiva aprecierea pentru orchestre in intreaga lume. Orchestra a fost invitata in 2009 la festivalul JIWEF la Centrul de Arte Jeju si la Cascada Cheonjaeyeon si a produs mai multe interpretari memorabile. Primirea de care au avut parte i-a inspirat sa continue in producerea de interpretari exceptionale pe scenele lumii si sa isi imparta in continuare muzica cu un public receptiv. Membrii orchestrei trec printr-o selectie periodica de doua ori pe an si canta si in alte tipuri de concerte in cadrul festivalelor culturale locale si al evenimentelor pe tot parcursul anului.

PROGRAM

Oregon – Jacob de Haan
I feel pretty – L. Bernstein (Sop. Soyung Yu)
I got rhythm – G.Gershwin (Sop. Soyung Yu)
Arirang for Bolero Rhythm and Marching Band – Arr. Choi WanGyu
Korean Sound Collections 5 – Arr. Choi WanGyu

INTERMISSION

Pirates of the Caribbean World end – H. Zimmer
Buglers Holiday – L. Anderson
Roll Tide – H. Zimmer
Zeus: King of the Gods – R. Romeyn
Pilatus: Mountain of Dragons – S. Reineke

Pret bilet:
Categoria 1 – 20 lei
Categoria 2 – 10 lei

sursa: http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=7190

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s