5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cultura coreeana

O țară străină înseamnă obiceiuri și culturi străine – exact ceea ce majoritatea dintre noi cauta. În timp ce Coreea este destul de modernizata, există unele excentricități…

1. Scoate-ti pantofii – sau nu.

Un număr tot mai mare de localnicii care merg in Vest nu isi scot pantofii la intrare. Din moment ce, probabil, nu vei ști din ce tabara face parte gazda ta, cel mai bine e sa ii urmaresti daca isi scot pantofii sau nu pentru a fi  sigur.

2. Nu fi prea surprins daca vezi localnicii folosind degetul mijlociu pentru a atinge un ecran tactil, a arata ceva  sau  pentru a face referire la ceva.

Nu intentioneaza sa faca vreo jignire – e doar cel mai lung deget .

3. Bărbaților,  în cazul unei intalniri,  fiti pregătiti să plătiti aproape toata nota.

Egalitatea în plata notei  este din ce în ce mai frecventa, dar o femeie s-ar putea sa “ramana masca” daca ea e singura care plateste. Insa daca esti cel mai “in varsta”  de la masă tu esti cel care plateste nota…

4.In cazul în care te afli in Coreea intr-o zi de luni, este posibil să fie o problemă – o mulțime de magazine și obiective turistice sunt închise!

Luni este cea mai bună zi pentru a-ti lua o zi liberă, de aceea a multime de companii sunt inchise! Doar unele  localuri  se închid duminica, in locul zilei de luni !

5. Atitudinea localnicilor față de reciclare este incredibila – uneori, complet ignorata

Nu arunca pe jos resturi de  alimente, hartii sau sticle doar pentru că nu poți găsi oriunde un coș de gunoi. Orice baie si statie de metrou  va avea un coș de gunoi.

 

6 lucruri amuzante!

1.In prima noapte a noului an  toată lumea isi ascunde pantofii. Acest lucru se datorează faptului că exista o superstitie despre  o fantoma care  vine și  încerca toti pantofii. Dacă fantoma găsește o pereche care ii place, o va lua. Se spune că proprietarul pantofilor va avea ghinion întregul an.

2.Taxiuri coreene sunt codificate pe culori si fiecare culoare reprezintă un indicator pentru tipul de servicii de care le puteți beneficia.De exemplu, taxiurile gri și albe oferă confort de bază, în timp ce un taxi de culoare neagră este o mașină de lux și are un șofer veteran. Șoferii coreeni sunt renumiti pentru faptul ca se uita la TV în timp ce conduc iar pasagerii sunt atenti la trafic.

 

3.Coreea de Sud deține unele dintre cele mai mari mall-uri comerciale din lume, de fapt, unele  mall-uri sunt mai mari decat un oras european.

4.Aceasta este pentru cunoscatorii de alcool – poti cumpara o halbă de bere și sa o beti acasă, puteți începe să o beti în orice loc vă simțiți confortabil! Da! Se poate bea si in public de exemplu  pe peluze  deci, să nu fi surprins dacă găsești pe cineva de băut în parc, nu-l jigni, probabil, nimeni nu ar înțelege motivul pentru care el a baut!

5.Ca la fel ca majoritatea oamenilor din lume, sud-coreenii au setul lor de superstiții, iar una dintre ele  este lipsa etajului 4 în cea mai mare parte a clădirilor din Coreea de Sud.

6.Ati auzit despre Snuppy? Da, primul câine clonat din lume a fost “fabricat” de  Seul National University.

Reclame

Un gând despre ”5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre cultura coreeana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s