Coreea e în floare…de cires

Primăvara este in Coreea de Sud!

Se pare ca toata lumea a iesit din casa pentru a-si scutura tristetea de iarna pentru a sărbători schimbarea vremii. Unul dintre evenimentele cele mai asteptate a sezonului au inceput – florile de cires suntpeste tot!

Este  emotionat si milioane de  persoane se îngrămădesc în stradă pentru a vedea flori  roz și albe delicate numite 벚꽃 (beot-kkot).

Jinhae Cherry Blossom Gunhangje (Naval Port Festival) (진해군항제)

Festivalul Florilor de Cires

Jinhae (진해) este capitala florii de cires din Coreea. Străzile orașului și munții sunt căptușiti cu aproximativ 340.000 de copaci infloriti, lăsând cele două milioane de vizitatori anual … uimiti! Fiecare rafală de vânt face ca petalele sa cada precum ploaia si sa se “agite” pe jos precum fulgii de zăpadă.

Stream Yeojwacheon sau Yeojwa (여 좌천) este un loc favorit pentru cupluri  și este absolut uimitor. Falezele și pasarelele mici cu copaci infloriti  alaturi isi dubleaza frumusetea atunci cand se reflecta in apa.

La doar o plimbare de 10 minute, veți găsi trenul Gyeonghwa in gară și o srtaduta plina cu flori (경화역 벚꽃길).

Imagineaza-ti ca esti acolo ! Vezi cum trenul porneste si face ca miile de flori de pe jos sa se ridice in urma lui!

Asta  face sutele de spectatori si pasageri sa simta ca se afla intr-o alta lume si sa tipe de bucurie.

Deal Jaehwangsan Park (재 황산 공원) este un alt loc pe care trebuie să-l vezi. Puteți sa va ganditi cum e sa urcati  365 de scari  sau puteți lua un monorai. Urci ceva mai mult in  partea de sus a parcului  Jinhae Tower insa se merita, daca vrei sa vezi de sus un oras inflorit!

Va puteti caza aproape de festival, va puteti lua suveniruri și va veti putea “trata” papilele gustative cu cele mai bune bucate! Festivalul se desfășoară până pe  10 aprilie 2013 iar parada anuală a avut loc pe 6 aprilie.

Seoul – Yeouido Spring Flower Festival (여의도 봄꽃축제)

Festivalul florilor de primavara

De la jumătatea lunii aprilie Azaleele, Forsythia, Azaleele regale, precum și alte flori de primăvară sunt în plină floare. Vizitează National Assembly Building și mergi pe jos de-a lungul drumului cu ciresi  Yunjung  (윤중로) pana la malul râului Han (한강).

Puteți continua de fapt, până când ajungeți la Yuksam sau la 63 Building (육삼 빌딩 sau 63 빌딩). Și pe timp de noapte, florile de cireș sunt aprinse cu lumini colorate diferite și o gamă largă de spectacole de stradă și expoziții de artă vor avea loc. Florile sunt prognozate să înflorească pe deplin între 12-15 aprilie 2013 și  festivalul este programat să înceapă pe 8 aprilie.

Seul – Gyeongbukgung, Bukcheon Hanok Village, și Cheongwadae
(경복궁, 북촌 한옥 마을, și 청와대)

Un alt loc superb, este  Palatul Gyeongbokgung (경복궁), si va fi  cel mai pitoresc loc  în  sezonul de primăvară. Frumusețea florilor de cires combinate cu ornamentele palatului atrage multi vizitatori .

Acolo puteți să vă plimbați pe străzile din Insadong (인사동) sau in Bukchon Hanok Village (북촌 한옥 마을). Acest sat are sute de case traditionale hanok datând din timpul dinastiei Joseon, care s-a încheiat în 1910. Puteți lua masa de prânz sau sa beti un ceai aici, apoi sa va plimbați pe dealuri de unde, privind în jos peste oraș veti vedea flori de cires oriunde.

Pe măsură ce urcati pe treptele înguste care părăsesc satul, muta-ti privirea spre  Cheongwadae (청와대), casa presedintelui, de asemenea, cunoscuta sub numele de Casa Albastra. Casa președintelui arata minunat mai ales datorita acoperișului  albastru celebru care “cerceteaza”  dealurile din jur cuprinse în flori de cires.

Busan – Dalmaji Hill, Namcheon, Igidae, si Dongnae
(달맞이길, 남천, 이기대, si 동래) 

Haeundae  Dalmaji Hill (해운대 달맞이 길) este alegerea de top pentru bobocii de culoare roz . Puteți să vă plimbați și să vă bucurați de vederi minunate ale Diamond Gwangan Bridge și a orașului Centum . Va puteti opri la una din numeroasele cafenele drăguțe de pe strada.

Namcheon-dong Samik Apartamente (남천) sunt, de asemenea, înconjurate de ciresi. Plimbarea de la  apartamente și până la Soseaua de Centura Hwangnyeong, o unitate mare, vă va oferi priveliști superbe ale orașului și plaja de mai jos. Faceti o buclă înapoi la spre plajă, și veti vedea flori de cires iar daca o luati printre cladiri, puteti sa va  luați si o gustare de la unul dintre carele cu vânzători.

O plimbare de-a lungul Igidae Coastal Promenade  (이기 대) vă permite să vă bucurați de flori, precum și de un țărm frumos. Puteți vizita site-uri turistice, cum ar fi  Gwangan Bridge si Haeundae APEC Nurimaru House(누리 마루 APEC 하우스).

În cele din urmă, în Dongnae (동래), puteți admira florile in apropiere de Oncheon Stream (온천), perfect pentru o plimbare pe jos  sau o plimbare cu bicicleta.

Locatii de vis – Hwagae (화개장터 벚꽃축제)  si Jeju Cherry Blossom Festivals (제주 왕벚꽃축제)

Festivalul Florilor de cires in Jeju si Hwagae

Desi sunt sigura ca v-am inebunit cu florile de cires, există încă câteva locuri pe lista .

Hwagae (화개) în Gyeongnam are copaci atât de multi încât arată ca un covor de zapada datorita  petalelelor  care il încadrează! Legendele spun că, dacă, cuplurile se tin de mana  și merg pe  jos pe  Cherry Blossom Road  se vor căsători și vor rămâne împreună pentru totdeauna.

Adevaratii ubitori de flori de cires, se duc  pe Insula Jeju  (제주) pentru a vedea ciresul-rege inflorit (왕 벚꽃). Petalele  acestui copac  sunt cele mai mari dintre toate florile de cires.

Va rog sa ma scuzati, daca am avut greseli de ortografie!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s