Festivaluri din întreaga lume,impartasite în Seul

Festivități naționale au loc în întreaga lume pe tot parcursul anului. Pentru a arăta natura acestor festivități, soții ambasadori din Coreea de Sud au organizat o expozitie de “Decoratiuni de sarbatori din întreaga lume ”.

O multitudine de manifestări culturale și artistice asociate cu festivaluri locale, regionale și laice sunt prezentate în cadrul expoziției .

Expoziția este deschisă pentru public de pe 3 pana pe 6 aprilie de la ora 11 la 20. Ceremonia de deschidere a fost pe  2 aprilie 2013.

Camera a fost bogat ornamentata cu costume splendide, obiecte traditionale  colorate, instrumente muzicale tradiționale și alimente delicioase, care sunt în mod normal gatite la evenimentele regionale și religioase.

Pe 2 Aprilie, fiecare dintre națiunile participante, 28 la numar, au ales teme diferite pentru a prezenta obiecte simbolioce  specifice tarilor din care provin. Temele principale au fost  Crăciunul și Paștele.

Cele 28 de tari sunt : Algeria, Brazilia, Egipt, El Salvador, India, Irlanda, Italia, Kenya, Kuweit, Malaezia, Mexic, Maroc, Oman, Pakistan, Paraguay, Polonia, Portugalia,România, Rusia, Rwanda, Serbia, Slovacia, Spania, Sri Lanka, Tunisia, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Marea Britanie, Irlanda, Polonia și Slovacia au prezentat decorațiuni tradiționale variate pentru fiecare temă religioasă.

Portugalia prezinta decoratiuni de Paste si costume tradiționale folclorice.

Locul de desfășurare a Rusiei a fost dedicata Sarbatorii de Paste, tara care urmează tradiția ortodoxă rusă a prezentat ouă special decorate si delicatese unice pentru această ocazie. “Pastele nu este doar o sărbătoare religioasă, ci si un eveniment tradițional care unește toți oamenii din popor”, a explicat Yulia Vnukova, soția ambasadorului Rusiei. “În acea zi,  vizitam vecinii și le daruim alimente, cum ar fi ouă colorate și prăjituri speciale”.

Si  România  considera Paștele ca fiind o sărbătoare foarte importantă, si au presentat  ouă special decorate și mâncăruri unice pregătite pentru această ocazie.

În multe țări, nunti sunt considerate evenimentele de ceremonie foarte importante. Țările din Maghreb (Algeria, Maroc și Tunisia) prezinta mătase tradiționala, bogat brodata, curele, eșarfe și bijuterii utilizate în timpul nunti. Rochiile de nuntă tradițională din Kuweit și Oman sunt foarte colorate, folosind o mulțime de aur și broderie. Femeile din Rwanda poarta o MUSHANANA ușor matasoasa. Aceasta se face ca o fusta lunga și o eșarfă care vine peste umăr.

În Kenya, mireasa poarta o rochie  traditionala pana la glezna decorata cu margele si scoici , purtand un colier din margele colorate si cercei lungi. Egiptul prezinta obiecte fine de argint lucrate manual oferite ca si cadouri pentru nunti.

India a introdus Deepavali, un festival de lumini care are loc din octombrie până în noiembrie si marchează o bucurie  și victoria binelui asupra răului. Pe ecran vor fi modele colorate “Rangel” cu flori sau orez și lămpi  la intrarea în casă și temple Diwali. Turcia a prezentat o cină de iftar, o masa de seara, in timpul lunii de Ramadan, în timp ce Sri Lanka a prezentat Vesak, un festival care comemorează nașterea lui Buddha.

Malaezia a permis vizitatorilor sa priveasca o scena dintr-o nunta traditionala. “Ceea ce am pregătit aici este o ceremonie de întronizare, care este punctul culminant al unei nunti”, a explicat Dinatra Binti Mohd Saat, un consilier din Ambasada Malaeziei. “Când cuplul căsătorit sta pe scenă, invitații vor fi stropiti cu parfum și le ureaza mirilor o casnicie pentru totdeauna și să fie binecuvântati cu o familie mare”.

În fața cuplului  au fosta așezate cadouri de căsătorie, de obicei schimbate între mire și mireasă, cum ar fi sirih junjung, haine, bijuterii, Coran, dulciuri, fructe, si accesorii.

El Salvador sărbătorește Ziua Crucii, o fuziune de tradiții pre-hispanice și catolice de mulțumire și de cerere a unei recolte bogate .

Pakistan sărbătorește Basant,   festivalul recoltei în primăvară. Polonia Dozynki, un festival in onoarea secerători, care, după o recoltă bună, consta in  dans într-o procesiune plină de bucurie, iar femeile poarta rochii frumoase regionale și coroane de paie pe cap.

Spania sărbătorește Boboteaza , o zi în care copiii primesc o mulțime de cadouri.Italia prezinta misterioase masti, romantice de la Carnavalul de la Veneția. Braziliaaduce costume exotice de la o școală samba din São Paulo, Mexic sărbătorește viața prin construirea “Altarelor Mortii” combină caracteristicile aztece si hispanicie, în cazul în care vii salută sufletele celor morți. Serbia prezinta modul în care obiceiul creștin ortodox a onora un sfânt, patron (Slava – un protector de familie, sat și oraș) este sărbătorită.

Jae Kim, soția ambasadorului Statelor Unite prezintă Ziua Recunostintei.

Sung Kim, ambasadorul Korean-American United States a adaugat, împreună cu soția sa, Kim Jae: “Este minunat sa aducem elemente culturale din 28 de țări diferite  la un loc”,  ”Cred că este diplomație culturală reală”.

Soția lui a spus că a fost surprinsa sa vada ca o mulțime de oameni s-au adunat pentru o noapte. “Este minunat să știi că oamenii sunt interesati de culturile altora”, a spus ea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s