Primăvară într-un Hanok coreean!

Primarul din Seul a fost mutat într-un hanok  de 100 de ani,  biblioteca Hyundai Card  nou construita,  a fost proiectata cu puternice influente  hanok. Incepe cumva o noua tendinta???  Se pare că oamenii din Coreea încep să  aprecieze estetica acestor case traditionale din ce in ce mai mult.

Cresterea prevelentei a Hanok-ului 

Distrugerea rapidă a hanok-urilor a fost o preocupare a guvernului coreean  în 2000, o instigare a noii politici, care incuraja oamenii sa-si infrumuseteze casele, sa le repare cu sprijin guvernamental. De atunci, nu mai exista hanok-uri traditionale, decat in  cartierele istorice din Coreea, înflorite de  site-uri de conservare istorice, si  se pare ca mai nou, influențele lor au pătruns si în alte proiecte de design.

Hanok-inspiratie pentru construirea a noi cladiri

Recent, Ministerul Culturii, Sportului și Turismului a recunoscut 11 locuri din Coreea, ca exemple de modele de hanok din care sa se inspire. Ceea ce este interesant este faptul că hanok-urile vechi au fost excluse din această listă. În schimb lista evidențiază spațiile in care este amestecat vechiul cu noul într-un cadru non-home.

Baesangmyun Brewerya luat repere de la hanok pentru a crea curtea, care deține alambicuri din ceramică. Curte deschisa este înconjurata de lemn, structura inspirata din hanok.

*Baesangmyun Brewery Co, SRL este locul in care se  produce un lichior tradițional (care se consuma in functie de anotimp) de care strămoșii coreenilor s-au bucurat.

Bae Sang Myun Brewery Company

Dadam este un restaurant de top coreean operat de conglomeratul coreean, CJ Group. Acesta este  popular pentru găzduirea vizitatorilor străini și este cunoscut pentru interioarele cu influente hanok,  precum și pentru  plăcile splendide, rafinate de servire utilizate.

Hotelul Chosun a renovat o parte din camere pentru a avea influente hanok in interior. Pardoseală a fost creata cu nivele simple  pentru a reinterpreta podeaua special construita pe care coreenii  dormeau. Mai are si un spatiu necompartimentat  Zen, care este reprezentativ pentru stilul hanok.

Hanok-experiență pentru tine

Așa cum primavara a sosit în sfârșit in peninsula, ni se recomanda să experimentam si noi stilul hanok. Bukchon (“Satul de Nord”), situat în inima  Seulului, a păstrat cu succes un mediu urban, care datează de 600 de ani. Multe dintre hanok-urile găsite aici sunt in prezent folosite ca si case particulare. În afară de faptul ca vom admira arhitectura  prin intermediul excursiilor pe jos, există, de asemenea, o serie de galerii de artă, muzee și restaurante. Orașul și-a stabilit “Bukchon 8 Vizite” care oferă reperele celor mai captivante hanok-uri și împrejurimile lor. Dar despre asta vom mai vorbi…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s