Top 5 superstitii coreene!

Fiecare cultură are propriile superstiții, și este întotdeauna o idee bună să fiti conștienți de ele înainte de a începe un sejur prelungit într-o țară străină – ca nu cumva să încalcati în necunoștință de  cauza un tabu vechi de secole.

De pisica neagra ne ferim, nu trecem pe sub scari s.a.m.d insa, coreenii iau superstițiile ceva mai în serios – majoritatea fiind despre “moarte”. De fapt, multe superstiții coreene sunt oarecum morbide, patru din cele cinci de pe această listă fiind pretinse fatale – in cel mai fericit caz din cauza incalcarii unei superstitii, poti duce o viata lunga…cu suferință fizică.  Va prezint cinci superstiții proeminente coreene de care trebuie sa fiti conștienți de înainte de a veni in Țara Dimineaților Calme!

Scrierea Numelor cu rosu!
Acest lucru ii face cu siguranta pe profesori să fie pregătiti  înainte de corectarea unei lucrări sau scrierea pe tablă. Niciodată nu scriu numele copiilor lor cu pix roșu, caci asta inseamna ca le doriti moartea! În mod tradițional, rosu este culoarea folosită pentru a scrie numele celor decedati în Coreea. Daca scrii numele unei persoane in viata cu  roșu este, prin urmare, considerat ghinion, iar pentru unii este asemănător cu sărutul morții.

 

Numărul 4
În Occident, treisprezece este un număr de temut, în Coreea, e patru. Originile superstiției ’13 “sunt vechi și obscure, dar teama coreenilor de patru este mult mai literală. Patru, în coreeană, are aceeași pronunție ca și cuvântul pentru moarte (ambele sunt pronunțate  ”SA”). Puteți vedea de ce oamenii nu ar vrea să trăiască la etajul “moarte”, si acesta este motivul pentru care lifturile coreene au scris  etajul 4 ca fiind “F”, sau pur și simplu este sărit peste număr cu totul. Pe de alta parte, dacă sunteți dispus să trăiti  în Apartamentul 404, il puteti cumpara/inchiria la un preț redus!

 

Rece la oase

“Am aflat despre acesta superstiție atunci cand directoarea de la scoala a nascut. Când ne-am dus să o vizitam la clinica de maternitate, camera ei era arzătoare. Ea ne-a spus că asistentele nu ar permite sa i se puna cuburi de gheata în băutură, sau sa o lase să iasă afară. Când a fost întrebata de ce, ne-a spus ca este o superstitie cum ca daca o femeie devine rece, la scurt timp dupa nastere, raceala va intra în oasele ei și o vor chinui pentru tot restul vieții.De aceea mamicile tind sa bea ciocolata calda (timp de 2 saptamani)

 

Dușurile și vaccinurile
Asta e destul de simpla, și, practic presupune că, dacă în termen de  24 de ore de la vaccinare vei face dus, vei muri. Nu conteaza ce fel de vaccin este, toate acestea sunt considerate un pericol pentru viața atunci când sunt combinate cu o cabină de duș. Originile acestei superstitii sunt necunoscute, și știința din spatele ei este cu adevarat naucitoare. Cu toate acestea,e puțin probabil să aveti nevoie de vaccinuri suplimentare in vizita din Coreea de Sud.

Ventilatorul Morții
Legenda cu ventilatorul mortii este de departe cel mai faimos “mit” coreean. Fascinant pentru străini, ventilatorul mortii a dat naștere unor site-uri web, tricouri  și reprezinta o buna  alegere pentru costumarea de Halloween. Ventilatorul morții este un fenomen ce se găsește doar în Coreea, iar aproape toti coreenii  cred in el. Pur și simplu, superstitia “ventilatorul mortii” spune ce dacă lăsați un ventilator electric deschis peste noapte într-o cameră cu fereastra închisă, vei muri. Motivul din spatele stiintei variază. Am auzit numeroase teorii, inclusiv:

-ventilatorul ridica moleculele de aer din cameră, făcându-le ne-respirabile…

-ventilatorul produce hipotermie victimei care doarme…

-ventilatorul aspiră aerul din cameră ca un vid si induce sufocare

Există mai multe cazuri de deces raportate din cauza ventilatorului în fiecare vară si toate ventilatoarele sunt vândute cu dispozitive de temporizare.

Ar putea fi tentat să le spui prietenilor tăi  coreeni despre numeroasele nopți in care v-ați culcat cu un ventilator pornit și ferestrele închise și ai trăit pentru a spune povestea. :)) Cu toate acestea, nu va așteaptati ca acest lucru să le schimbe convingerile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s