Lee Min Ho

Lee Min Ho (născut la 22 iunie 1987) este un actor sud-coreean,  cunoscut pentru rolurile sale din Boys Over Flowers (2009) și City Hunter (2011).

Biografie

Lee s-a născut în Heukseok-dong, Dongjak-gu, SeulCoreea de Sud pe 22 iunie, 1987. Familia lui este formata din mama, tatăl și o soră mai mare. De mic copil, Lee spera sa devina jucător de fotbal, insa o accidentare din clasa a 5-a a pus capăt visului său. Cu toate acestea, mai ține pasul cu fotbalul și a precizat că jucatorul lui favorit este  Cristiano Ronaldo.

În al doilea an de liceu, Lee s-a indreptat catre actorie. Prin ultimul an de liceu s-a alaturat grupului Starhaus Entertainment cu ajutorul unui cunoscut. După ce a trecut prin cursuri de formare, Lee a început sa primeasca mai multe roluri mici in drame de televiziune.

În 2006, cariera de actor a fost intrerupta timp de un an, în urma unui accident grav de masina, în care atat el cat si prietenul din copilarie Jung Il-woo au fost răniti.

Lee Min Ho a iesit in “evidenta”  în 2009 cand a avut rolul principal (Gu Jun-po) în Boys Over Flowers (KBS2), adaptare coreeana a popularei drame japoneze  Hana Yori Dango. Lee este absolvent al Univeritatii de Film si Arta  Konkuk.

In 2010 dupa succesul pe care l-a avut cu “Boys Over Flowers” Lee Min a jucat in drama MBC “Personal Taste” in care a avut rolul unui arhitect ambitios si perfectionist si se preface ca este gay pentru a deveni coleg de camera cu o tanara. Cand a fost intrebat de ce a ales acest rol, Lee a raspuns “cred ca am sa fac o treaba mai buna jucand roluri mai grele si mai complexe cand voi fi mai in varsta. Sunt de parere ca “Personal Taste” a fost perfect deoarece  este vesel, lunimos dar poti sa si plangi si sa si razi la fel de bine ”  Acest serial a avut rating peste media normala.

În 2011, el a jucat in drama de acțiune City Hunter. Drama este populara în întreaga Asie si a contribuit de asemenea la creșterea popularității lui Lee Min Ho, în special în Japonia, Filipine și China. Acesta a fot numit in Iunie 2012, numarul 1, cel mai bun star Hallyu intr-o revista japoneza dedicata dramelor coreene.

Pe 6 aprilie, 2012, Lee a anunțat pe pagina sa de Facebook că va apărea într-o nouă dramă numită Faith (hangul: 신의, Rom:. Shinui).

In Iulie 2012 Min-Ho a fost ales cea mai artactiva celebritate in reclamele TV  pentru cosmetice.

A fost ales de trei ori la rand ca fiind cel mai bun actor din Coreea si de patru ori cel mai bun cantaret.

Pe 29 Martie 2013 Min-Ho a spus ca va reveni pe micile ecrane intr-o noua drama numita “The Heirs”. Aceasta va aparea in toamna in Coreea.

Noul lui proiect castiga destul de multa atentie deoarece lucreaza cu scriitorul dramei “Secret Garden”.

De asemenea a inregistrat primul sau album “My Everything” si a pornit intr-un  Fan-Meeting Tour in 10 orase din Asia.

Filmografie

Filme
  • Repechage (1997)
  • Love (2000)
  • Ghost Lives (2004)
  • Arang (2006)
  • Public Enemy Returns (2008)
  • Our School ET (2008)
  • But I Dont Know Too (2008)

Seriale TV
  • Sharp 1 (KBS, 2003)
  • Nonstop 5 (MBC, 2005, oaspete)
  • Love Hymn (MBC, 2005, chelner)
  • Secret Campus (EBS, 2006)
  • Mackerel Run (SBS, 2007)
  • I Am Sam (KBS, 2007)
  • Get Up (MBC, 2008)
  • Boys Over Flowers (KBS, 2009)
  • Personal Preference (MBC, 2010)
  • City Hunter (SBS, 2011)
  • Faith (SBS, 2012)

Reclame

Discografie

Singur
Alte cântece
  • Be My Last Love
  • Say Yes
  • It’s Love
  • Milk Tea

Premii

An Premiul Categoria Pentru Rezultat
2009 45th Baeksang Arts Awards Best New Actor Boys Over Flowers Won
Popularity Award, Actor Nominated
MTN Broadcast Advertisement Festival Most Popular Advertisement Model Trugen Commercial Won
14th Asian Television Awards Best Drama Actor Boys Over Flowers Nominated
3rd Mnet 20′s Choice Awards Hot Male Drama Star[19] Nominated
Hot CF Star Dunkin’ Donuts Nominated
Hot New Star Nominated
Hot Summer Heat Popularity Award Nominated
Hot Character Gu Jun-pyo
(Boys Over Flowers)
Nominated
4th Seoul International Drama Awards Popularity Award, Actor Boys Over Flowers Nominated
KBS Drama Awards Best New Actor Won
Best Couple Award
with Ku Hye-sun
Won
Netizen Popularity Award Nominated
2010 4th Mnet 20′s Choice Awards Hot Actor Won
MBC Drama Awards Excellence Award Personal Taste Won
Best Couple Award
with Son Ye-jin
Nominated
Popularity Award, Actor Nominated
2011 4th Korea Drama Festival Awards Best Actor City Hunter Won
Hallyu Star Award Won
5th Mnet 20′s Choice Awards Hot Male Drama Star Nominated
Hot 20′s Voice Nominated
SBS Drama Awards Top Ten Stars Award City Hunter Won
Netizen Popularity Award Won
Top Excellence Award, Actor in a Drama Special Won
Best Couple Award
with Park Min-young[20]
Nominated
2012 7th Seoul International Drama Awards Outstanding Korean Actor Nominated
5th Style Icon Awards Men That Drive Us Crazy Award[21] Nominated
SBS Drama Awards 

 

Popularity Award, Actor[22] Faith Nominated
Best Couple with Kim Hee Sun Nominated
Top Excellence Award, Actor in a Miniseries[22] Won
Top 10 Stars Award[22] 

 

 

 

3 gânduri despre &8222;Lee Min Ho&8221;

  1. Andreea zice:

    wow… e un actor foarte foarte bun. Am vazut toate filmele in care a jucat dar aici nu mentioneaza ca e si regizor…Canta foarte bine…Are mult talent si e actorul meu preferat😀 …Abia astept sa vad si urmatoarele filme cu el

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s