Jumong

Jumong (coreeană: 주몽, Hanja: 朱蒙) este un serial de televiziune dramă istorică transmis prima oară de canalul sud-coreean Munhwa Broadcasting Corporation. Are 81 de episoade, iar premiera a avut loc pe 15 mai 2006. În România e transmis de TVR 1 sub titlul Legendele palatului: Prințul Jumong

Povestea

Jumong este un serial istoric coreean produs de MBC care are 81 de episoade. Acțiunea începe în anul 108 î.Hr. când refugiații fostului regat Joseon sunt supuși abuzurilor din partea imperiului Han. Legendarul erou Haemosu liderul armatei Damul formează o alianță cu Geumwa prințul moștenitor al regatului Buyeo pentru a înfrunta imperiul Han.

Toate orașele-stat separate n-au nicio șansă în fața Imperiului. În serial, hanul, conducătorul imperiului, este prezentat ca fiind crud, luând prizonieri și probând noile arme de fier pe ei.

Hae Mosu, un soldat legendar, se alătură forțelor lui Geumwa, prințul moștenitor din regatulBuyeo, cu scopul de a contracara sălbăticia hanului. Hae Mosu creează Damulgun, (armata Damul) o trupa de soldați care apără refugiații Gojoseon. Hae Mosu este rănit după o încăierare cu soldații Hanului, și plutește în jos pe un râu, rănit grav. Prințesa din tribul Haebaek (Doamna Yuhwa) îl găsește și, cu diferite tratamente, îl însănătoșește.

Cu toate acestea, Hanul este în căutarea lui Hae Mosu, și descoperind că bărbatul a fost salvat de prințesă, atacă tribul Haebaek. Hae Mosu scapă la timp și călătorește până când întâlnește o caravană a tribului Gyeh-Ru. Șeful negustororilor, Yeon Ta-Bal, care este, de asemenea, conducătorul tribului Gyeh-Ru, oferă lui Hae Mosu un loc de muncă în cadrul caravanei, fără a ști cine este cu adevărat acest om.

În urma unei ambuscade Haemosu este grav rănit și este salvat de Yuhwa de care se îndrăgostește.Din dragostea lor rezultă un copil care este numit Jumong ( înseamnă arcaș iscusit) și de care Haemosu va afla mult mai târziu.

Înaintea unei bătălii importante cu imperiul Han lui Haemosu i se întinde o capcană care a fost pusă la cale de către prim-ministrul regatului Buyeo fără știrea prințului moștenitor Geumwa. Este prins de Imperiul Han și torturat. Printul Geumwa încearcă eliberarea lui, dar eșuează iar în timpul acestei eșuări Haemosu este crezut mort. Yuhwa crezând ca Haemosu este mort și fiind însărcinată alege să fie concubina prințului Geumwa, ambii pretinzând ca Jumong este fiul lor.

20 de ani mai târziu Jumong se întâlnește într-o temniță secretă cu Haemosu adevăratul lui tată care îi devine și maestru. Aflând ca Haemosu este în viață prințul Geumwa încearcă să se întâlnească cu el dar nu reușește deoarece prinții Daeso și Youngpo îl ucid pe Haemosu deoarece acesta era considerat o amenințare pentru regatul Buyeo.

Când Jumong află adevărata lui identitate își propune să îndeplinească cauza măreață pe care tatăl său nu a putut să o ducă la capăt. Ajutat de Soseono șefa unui clan de negustori care îi va deveni a doua soție Jumong înființează în anul 37 î.e.n. regatul Goguryeo unul din cele trei regate care stau la baza Coreei de azi. Jumong a fost unul din acei eroi care și-au copleșit generația și-a schimbat istoria.

Jumong este interpretat de actorul Song Il Gook care s-a născut la 1 octombrie 1971, are 1,85 m și 80 de kg. Este cunoscut ca un sportiv adevărat fiind și vicepreședinte al Confederației de Triatlon, totodată a participat la Seul în 2008 la Concursul Internațional de triatlon. În aprilie 2008 a purtat torța olimpică prin Seul. Mai practică și alte sporturi cum ar fi golful, înotul, schiul și ciclismul montan. Soseono este fata unui comerciant și este iubită de Jumong pe tot parcursul vieții dar destinul îi separă. A fost crescută ca un băiat având numeroase calități. Ea îl ajută permanent pe Jumong. Soseono este interpretată de actrița Han Hye Jin.

Yesoya este cea care îi salvează viața lui Jumong și îi devine prima soție. Jumong ajunge să o iubească și face un copil cu ea pe nume Yuri.Destinul îi separă și pe ei mult timp, Jumong crezându-i morți. Yesoya i-a parte la nunta lui Jumong cu Soseono privind cu Yuri în brațe desfășurarea nunții. Yesoya este interpretată de actrița Sung Ji Hyo. Regele Geumwa este interpretat de actorul Jeon Kwang Yeol nimeni altul decât cel care l-a interpretat pe Doctor Hur.

Distributia

 • Song Il Gook (송일국) – Jumong (주몽)
 • Han Hye-jin (한 혜 진) – So Seo-no (소 서 노)
 • Kim Seung-soo (김승수) – Daeso (대소)
 • Jun Kwang Ryul (전광렬) –Geumwa (금와)
 • Oh Yeon-soo (오연수) – Yuhwa (유화)
 • Kyeon Mi-ri (견미리) -Wonhu (원후)
 • Song Ji-hyo (송지효) -Ye So-ya (예소야)
 • Park Tam-hee (박탐희)- Yang Seo-lan (양설란)
 • Ahn Yong-joon (안용준) – Yuri
 • Kim Byeong-ki (김병기)- Yeon Ta-bal (연타발)
 • Jin Hee-kyung (진희경) – Yeomieul (여미을)
 • Lee Jae-yong (이재용) – Bu Deukbul (부득불)
 • Heo Joon-ho (허준호) – General Hae Mosu (해모수)
 • Won Ki-joon (원기준) – Yeongpo (영포)
 • Bae Su-bin (배수빈) -Sa-yong (사용)
 • Lim So-yeong (임소영) – Buyeong (부영)
 • Yoon Dong-hwan (윤동환) – Yangjeong (양정)
 • Oh Uk-chul (오욱철) –  Hwang (황자경)
 • Ahn Jeong-hoon (안정훈) -Mari (마리)
 • Lim Dae-ho (임대호) – Hyeopbo (협보)
 • Yeo Ho-min (여호민) –Oyi (오이)
 • Park Kyeong-hwan (박경환)- Bu Buhn-No (부분노)
 • Jeong Ho-bin (정호빈) -Wootae (우태)

Despre Printul Jumong

Regele Dongmyeong din Goguryeo (n. 58 î.Hr. – d. 19 î.Hr.) sau Dongmyeongseongwang(東明聖王), cel mai bine cunoscut după numele său de naștere Jumong, a fost un rege coreeancare a domnit din anul 37 î.Hr. până la moartea sa. A fost fondatorul monarhiei din Goguryeo, cel mai nordic din Cele trei regate ale Coreei. În Gwanggaeto era denumit Chumo-wang (Regele Chumo). Numele său păstrat în diverse înregistrări este Chumong (추몽, 鄒蒙), Jungmo (중모, 中牟 sau 仲牟) sau Domo (도모, 都牟).

Țări în care a fost transmis

Reclame

Un gând despre ”Jumong

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s